Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Електронски пристап за читање стандарди

Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија донесе одлука за нова опција отворена на веб страната на ИСРСМ за електронско читање на стандарди. Со оваа одлука се определува висината на надоместокот за електронски пристап за читање на македонски стандарди и стандардизациски документи наменети за претпријатија, институции од јавен и државен карактер, здруженија и други организации, физички лица, средношколци, студенти, магистранти, докторанти во образовни институции во Република Северна Македонија. 

 

Одлуката може да ја видите на следниот линк 

 

images/upload/Odluka za opredeluvanje na visinata na nadomestok za elektronski pristap za citanje standardi 09_2018 - potpisana.pdf