Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

14 Октомври

 Светски ден на Стандардизацијата

 Секоја година на 14ти Октомври, членовите на IEC,ISO и ITU го слават Светскиот ден на стандардизација, кое е начин за оддавање почит на соработничките напори на илјадници експерти ширум светот кои ги развиваат доброволните технички договори објавени како Меѓународни стандарди

                   

 

14 Октомври 2018