Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Меморандум за соработка Стопанска комора на Р.Македонија и ИСРСМ

 Директорот на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ), м-р Џевад Кицара и потпретседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), на денешната пресконференција потпишаа Меморандум за соработка.
На настанот се дискутираше и за важноста на европските стандарди и нивната примена за македонските компании со цел да бидат конкурентни на европскиот пазар.