Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Одржана тематска презенатација

На ден 10 ноември 2016 година се одржа тематска презентација со наслов  " Национални стандарди и регулативи во енергетиката, бенефити, придобивки и практични примери ". Во продолжение е дадена Агендата за настанот

                                                                                       

                        Сојуз на стопански комори           Институт за стандардизација на Република Македонија

                                    на Македонија

                                        ССКМ

 

                                                            

                                                                   Ве покануваат на:

                                                         ТЕМАТСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА 

                                                                           на тема

          НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКА  

                                  придобивки и практични примери

 

                                                                Која ќе се одржи во: 

                                       Четврток, 10.11.2016, од 10:00-12:00 часот,

                        Во просториите на ССКМ, Бул. М.Т. Гологанов Бр. 1 ( до Католичка Црква)

 

                                                                                Агенда:

_________________________________________________________________________________________________________

10:00         Воведно обраќање    

                    Дипл.маш. инж. Љупчо Давчев, Директор на ИСРМ

                    М-р. Ѓорѓи Манасков, Претставник на ССКМ во ИСРМ

 

10:20         Хармонизација на националната со европската стандардизација

                   Дипл.ел. инж. Лилјана Хаџиевска - Антовска, ИСРМ

                   Дипл. геог. Катерина Јовановска, ИСРМ 

 

10:50         РК производи и сертификација по серијата стандарди МКС EN 60947

                   Дипл. ел. инж. Влатко Ивановски, Раде Кончар Контактори и релеи доо

 

11:05         Нови технологии;дали стандардот МКС EN 12464-1 претставува генерално признаено правило на                                

                   технологијата?

                    Дипл. ел. инж. Златко Нонкуловски, " Електродизајн '' и др.

 

11:15          Дискусија со прашања и одговори

12:00          Завршеток на работилницата

____________________________________________________________________________________________________________

Пријавувањето се врши најдоцна до среда, 09.11.2016 до 16:00 часот на tkmanaskov@gmail.com или hadzievska.liljana@isrm.gov.mk

Покана за настанот

Извештај од настанот