Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Резултати од пребарувањето:

Насловна » Стандардизација » Резултати од пребарувањето:
 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2010-02-28 
с.
0 MKD 
PDF
Прехранбени производи – Определување на афлатоксин Б1, и збир од афлатоксини Б1, Б2, Г1 и Г2 во житарици, овошје со лушпа и нивни производи - Метод на течна хроматографија со високи перформанси (HPLC) со постколонска дериватизација и пречистување со имуноафинитетна колона (идентичен со EN 12955:1999)
English
Публикуван 
2010-09-30 
15 с.
794 MKD 
PDF
Прехранбени производи - Определување на патулин во јаболков бистар и матен сок и пире - HPLC метод со течно/течно фракционо пречистување (идентичен со EN 14177:2003)
English
Публикуван 
2011-03-30 
15 с.
794 MKD 
PDF
Прехранбени производи - Определување охратоксин А во рибизли, црно суво грозје, бело суво грозје, мешано сушено овошје и суви смокви- HPLC метод со пречистување соимуноафинитетна колона и флуоресцентна детекција (идентичен со EN 15829:2010)
English
Публикуван 
2011-09-30 
16 с.
794 MKD 
PDF
Прехранбени производи – Определување на патулин во овошни сокови и пире од овошје за доенчиња и мали деца – HPLC метод со прочистување на течно/течно раздвојување и екстракција на цврста фаза и УВ детекција.
МКС EN ISO 16050:2012
ISO 16050:2003; EN ISO 16050:2011
English
Публикуван 
2012-06-30 
12 с.
681 MKD 
PDF
Храна – Определување афлатоксинот B1, и вкупната количина на афлатоксини B1, B2, G1 и G2 во житарки, јаткасти плодови и нивни производи– HPLC метод (ISO 16050:2003)

5 најдени, страна 1 од 1 Испечати го пребараниот резултат        1