Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

Резултати од пребарувањето:

Насловна » Стандардизација » Резултати од пребарувањето:
 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2010-11-30 
10 с.
605 MKD 
PDF
Еластомери за регулатори на притисок на гас и придружни безбедносни уреди за влезен притисок до 100 bar
МКС EN 681-1:2006/АС:2006
EN 681-1:1996/AC:2002
English
Публикуван 
2006-04-30 
с.
0 MKD 
PDF
Еластомерни заптивки – Барања за материјали за заптивки на споеви на цевки за довод и одвод на вода – Дел 1: Вулканизирана гума- Коригендум
МКС EN ISO 1401:2010
ISO 1401:1999; EN ISO 1401:1999
English
Повлечен 
2010-07-30 
4 с.
416 MKD 
PDF
Гумени црева за аграрна примена (ISO 1401:1999)
МКС EN ISO 18064:2016
ISO 18064:2014; EN ISO 18064:2014
English
Публикуван 
2016-03-30 
с.
0 MKD 
PDF
Термопластични еластомери – Номенклатура и скратени поими термини (ISO 18064:2003)
МКС EN ISO 75-2:2012
ISO 75-2:2004; EN ISO 75-2:2004
English
Повлечен 
2012-03-30 
2 с.
378 MKD 
PDF
Пластика – Одредување на температура на извиткување под оптeретување – Дел 2: Пластика, ебонит и смеси зајакнати со долги влакна (ISO 75-2:2004)
МКС EN ISO 75-2:2012/AC:2012
ISO 75-2:2004; EN ISO 75-2:2004/AC:2006
English
Повлечен 
2012-03-30 
1 с.
0 MKD 
PDF
Пластика – Одредување на температура на извиткување под оптeретување – Дел 2: Пластика и ебонит (ISO 75-2:2004) - Коригендум
English
Повлечен 
2010-12-30 
8 с.
567 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Одредување на пукнатини настанати со виткање и ширење на пукнатините (Де Матиа
English
Публикуван 
2014-08-30 
15 с.
794 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Одредување на пукнатини настанати со виткање и ширење на пукнатините (Де Матиа)
English
Повлечен 
2010-12-30 
6 с.
492 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Одредување на укрутувањето при ниска температура (испитување според Гехман)
English
Публикуван 
2014-08-30 
12 с.
681 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Одредување на укрутувањето при ниска температура (испитување според Гехман)
English
Публикуван 
2010-12-30 
3 с.
416 MKD 
PDF
Природна гума во пакувања - Количина во обвивката на пакувањето - Одредување
English
Повлечен 
2006-12-30 
4 с.
416 MKD 
PDF
Гуми и лепила - Номенклатура
English
Публикуван 
2014-08-30 
6 с.
492 MKD 
PDF
Гуми и лепила – Номенклатура
English
Повлечен 
2010-12-30 
17 с.
870 MKD 
PDF
Природна гума (NR) -Процедура за оценување
English
Публикуван 
2019-03-30 
с.
0 MKD 
PDF
Природна гума (NR) -Процедура за оценување
English
Повлечен 
2010-12-30 
15 с.
794 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана - Одредување на влијанието на течности
English
Повлечен 
2014-08-30 
16 с.
794 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана - Одредување на влијанието на течности
English
Публикуван 
2019-03-30 
с.
0 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана - Одредување на влијанието на течности
English
Повлечен 
2010-12-30 
17 с.
870 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Испитувања за забрзано стареење и отпорност на топлина
English
Публикуван 
2014-08-30 
20 с.
945 MKD 
PDF
Гума, вулканизирана или термопластична - Испитувања за забрзано стареење и отпорност на топлина

62 најдени, страна 1 од 4 Испечати го пребараниот резултат        1 | 2 | 3 | 4