Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 12470-1+A1:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN 12470-1+A1:2010
Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни: 23
Публикувано: 2010-07-30
Национален регистар: 7/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 12470-1:2000+A1:2009
CEN/TC 205
Цена: 999 MKDПечати

Македонски наслов

Клинички термометри - Дел 1: Течен метал во стаклени термометри со максимален уред (идентичен со EN 12470-1:2000+A1:2009)

Англиски наслов

Clinical thermometers - Part 1: Metallic liquid-in-glass thermometers with maximum device

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Part of EN 12470 specifies performance requirements and test methods for clinical liquid-in-glass thermometers with maximum device and applies only to thermometers filled with metallic liquid. NOTE 1 Note that in some European countries the use of mercury is prohibited in clinical thermometers. NOTE 2 Substances other than metallic liquids can be used in the manufacturing of liquid-in-glass thermometers. No reference is made to these in this European standard because there is no experience of clinical thermometers which use other substances. This European Standard does not apply to clinical thermometers designed for special applications (e.g. thermometers for premature babies, ovulation thermometers) which, owing to their measurement range, scale interval or maximum permissible error, fall outside the scope of this standard.

Технички комитети


ICSДирективаНационална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 1: Метални термометри со течност во стакло со максимален уред (идентичен со EN 12470-1:2000)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 2: Фазно променливи термометри (идентичен со EN 12470-2:2000)
English
Публикуван 
2010-07-30 
17 с.
870 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 2: Фазно променливи (матрични) термометри (идентичен со EN 12470-2:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 3: Можности на компактните електрични термометри (непредвидлив и предвидлив) со максимален уред (идентичен со EN 12470-3:2000)
English
Повлечен 
2010-07-30 
20 с.
945 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 3: Перформанси на компактните електрични термометри (непредвидлив и предвидлив) со максимален уред (идентичен со EN 12470-3:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 4: Можности на електрични термометри за постојано мерење (идентичен со EN 12470-4:2000)
English
Повлечен 
2010-07-30 
19 с.
945 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 4: Перформанси на електрични термометри за постојано мерење (идентичен со EN 12470-4:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
28 с.
1134 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 5: Можности на ушни термометри со инфрацрвени зраци (со максимален уред) (идентичен со EN 12470-5:2003)