Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 12470-3+A1:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN 12470-3+A1:2010
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 20
Публикувано: 2010-07-30
Повлечен: 2013-01-30
Национален регистар: 7/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 12470-3:2000+A1:2009
CEN/TC 205
Цена: 945 MKDПечати

Македонски наслов

Клинички термометри - Дел 3: Перформанси на компактните електрични термометри (непредвидлив и предвидлив) со максимален уред (идентичен со EN 12470-3:2000+A1:2009)

Англиски наслов

Clinical thermometers - Part 3: Performance of compact electrical thermometers (non-predictive and predictive) with maximum device

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Part of EN 12470 specifies the performance requirements for compact clinical electrical thermometers with maximum device (non-predictive and predictive). This European Standard applies to devices that, when taking temperatures, are powered by an internal power supply and that provide a digital indication of temperature. This European Standard does not apply to clinical electrical thermometers for continuous measurement and thermometers intended to measure skin temperature.

Технички комитети


ICSДирективаНационална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 1: Метални термометри со течност во стакло со максимален уред (идентичен со EN 12470-1:2000)
English
Публикуван 
2010-07-30 
23 с.
999 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 1: Течен метал во стаклени термометри со максимален уред (идентичен со EN 12470-1:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 2: Фазно променливи термометри (идентичен со EN 12470-2:2000)
English
Публикуван 
2010-07-30 
17 с.
870 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 2: Фазно променливи (матрични) термометри (идентичен со EN 12470-2:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 3: Можности на компактните електрични термометри (непредвидлив и предвидлив) со максимален уред (идентичен со EN 12470-3:2000)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 4: Можности на електрични термометри за постојано мерење (идентичен со EN 12470-4:2000)
English
Повлечен 
2010-07-30 
19 с.
945 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 4: Перформанси на електрични термометри за постојано мерење (идентичен со EN 12470-4:2000+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
28 с.
1134 MKD 
PDF
Клинички термометри - Дел 5: Можности на ушни термометри со инфрацрвени зраци (со максимален уред) (идентичен со EN 12470-5:2003)