Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 6506-1:2009

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 6506-1:2009
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 15
Публикувано: 2009-11-30
Повлечен: 2019-03-30
Национален регистар: 11/2009
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 6506-1:2005
CEN/TC 459/SC 1

ISO 6506-1:2005
ISO/TC 164/SC 3
Цена: 794 MKDПечати

Македонски наслов

Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 1: Метод на испитување (ISO 6506-1:2005)

Англиски наслов

Metallic materials - Brinell hardness test - Part 1: Test method (ISO 6506-1:2005)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 6506-1:2005 specifies the method for the Brinell hardness test for metallic materials and is applicable up to the limit of 650 HBW.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2015-03-30 
16 с.
794 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 1: Метод на испитување (ISO 6506-1:2014)
English
Повлечен 
2009-11-30 
13 с.
756 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 2: Верификација и калибрација на машините за испитување (ISO 6506-2:2005)
English
Повлечен 
2015-03-30 
с.
0 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 2: Верификација и калибрација на машините за испитување (ISO 6506-2:2014)
English
Повлечен 
2009-11-30 
9 с.
605 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 3: Калибрација на референтните блокови (ISO 6506-3:2005)
English
Повлечен 
2009-11-30 
12 с.
681 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 4: Табели со вредности за тврдост (ISO 6506-4:2005)
English
Публикуван 
2015-03-30 
11 с.
681 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Бринел - Дел 4: Табели со вредности за тврдост (ISO 6506-4:2014)