Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 6507-1:2009

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 6507-1:2009
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 19
Публикувано: 2009-11-30
Повлечен: 2019-03-30
Национален регистар: 11/2009
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 6507-1:2005
CEN/TC 459/SC 1

ISO 6507-1:2005
ISO/TC 164/SC 3
Цена: 945 MKDПечати

Македонски наслов

Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 1: Метод на испитување (ISO 6507-1:2005)

Англиски наслов

Metallic materials - Vickers hardness test - Part 1: Test method (ISO 6507-1:2005)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 6507-1:2005 specifies the Vickers hardness test method for the three different ranges of test force for metallic materials. The Vickers hardness test is specified in ISO 6507-1:2005 for lengths of indentation diagonals between 0,020 mm and 1,400 mm.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2019-02-28 
с.
0 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 1: Метод на испитување (ISO 6507-1:2005)
English
Повлечен 
2009-11-30 
16 с.
794 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 2: Верификација и калибрација на машините за испитување (ISO 6507-2:2005)
English
Публикуван 
2019-02-28 
с.
0 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 2: Верификација и калибрација на машините за испитување (ISO 6507-2:2005)
English
Повлечен 
2009-11-30 
9 с.
605 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 3: Калибрација на референтните блокови (ISO 6507-3:2005)
English
Публикуван 
2019-02-28 
с.
0 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 3: Калибрација на референтните блокови (ISO 6507-3:2005)
English
Повлечен 
2009-11-30 
82 с.
1966 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 4: Табели со вредности за тврдина (ISO 6507-4:2005)
English
Публикуван 
2019-02-28 
с.
0 MKD 
PDF
Метални материјали - Испитување на тврдост по Викерс - Дел 4: Табели со вредности за тврдина (ISO 6507-4:2005)