Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 13708:2011

Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни: 9
Публикувано: 2011-03-30
Национален регистар: 3/2011
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 13708:2001
CEN/TC 275
Цена: 605 MKDПечати

Македонски наслов

Прехранбени производи - Откривање на храна третирана со јонизирачко зрачење која содржи кристален шеќер со ESR спектроскопија (идентичен со EN 13708:2001)

Англиски наслов

Foodstuffs - Detection of irradiated food containing crystalline sugar by ESR spectroscopy

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies a method for the detection of foods containing crystalline sugars which have been treated with ionizing radiation, by analysing the electron spin resonance (ESR) spectrum, also called electron paramagnetic resonance (EPR) spectrum, of the food, see [1] to [7]. Interlaboratory studies have been successfully carried out on dried figs, dried mangoes, dried papayas and raisins [1] to [3].

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.