Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 14103:2007

Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 11
Публикувано: 2007-04-30
Повлечен: 2012-06-30
Национален регистар: 4/2007
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 14103:2003
CEN/TC 307
Цена: 681 MKDПечати

Македонски наслов

Деривати од масти и масла - Метил естер на масни киселини (FAME) - Определување на содржините на естер и метил естер на линоленска киселина

Англиски наслов

Fat and oil derivatives - Fatty Acid Methyl Esters (FAME) - Determination of ester and linolenic acid methyl ester contents

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

The purpose of this European Standard is to determine the ester content of fatty acid methyl esters (FAME) intended for use as pure biofuel or as a blending component for heating and diesel fuels. It also allows to determine the linolenic acid methyl ester content. It allows one to verify that the ester content of FAME is greater than 90 % by mass (m/m) and that the linolenic acid content is between 1 % and 15 %. This method is suitable for FAME which contain methyl esters between C14 and C24.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активностБелешки

Објавена корекција 4/2008


 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2012-06-30 
13 с.
756 MKD 
PDF
Маст и деривати од масло - Метил естри на масни киселини (FAME) - Определување содржина на естер и метил естер на линоленска киселина