Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 1060-3+A2:2011

Насловна » Стандардизација » МКС EN 1060-3+A2:2011
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 25
Публикувано: 2011-04-30
Повлечен: 2018-06-30
Национален регистар: 4/2011
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 1060-3:1997+A2:2009
CEN/TC 205
Цена: 1096 MKDПечати

Македонски наслов

Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок (идентичен со EN 1060-3:1997+A2:2009)

Англиски наслов

Non-invasive sphygmomanometers - Part 3: Supplementary requirements for electro-mechanical blood pressure measuring systems

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Part of EN 1060 specifies performance, efficiency and safety requirements for electro-mechanical blood pressure measuring systems that, by means of an inflatable cuff are used for non-invasive measurements of arterial blood pressure at the upper arm, the wrist and the thigh. It also specifies requirements for their accessories and gives test methods. This Part of EN 1060 applies to electro-mechanical blood pressure measuring systems in which the cuff pressure is measured electronically, but in which the blood pressure can be determined either manually with the aid of a stethoscope or automatically. Additional safety requirements for automatic cycling indirect blood pressure monitoring equipment are specified in EN 60601-2-30:1995. This Part of EN 1060 is to be used in conjunction with EN 1060-1.

Технички комитети


ICSДирективаНационална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2007-05-30 
0 с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања
English
Повлечен 
2007-05-30 
3 с.
416 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања
English
Повлечен 
2011-04-30 
12 с.
681 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања (идентичен со EN 1060-1:1995+A2:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 2: Дополнителни барања за механички сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-2:1995)
English
Повлечен 
2011-04-30 
22 с.
999 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 2: Дополнителни барања за механички сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-2:1995+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок
English
Повлечен 
2007-05-30 
6 с.
492 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок
English
Повлечен 
2007-05-30 
32 с.
1210 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 4: Процедури за тестирање за да се определи целокупната точност на автоматските неинвазивни сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-4:2004)