Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 1060-1+A2:2011

Насловна » Стандардизација » МКС EN 1060-1+A2:2011
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 12
Публикувано: 2011-04-30
Повлечен: 2012-10-30
Национален регистар: 4/2011
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 1060-1:1995+A2:2009
CEN/TC 205
Цена: 681 MKDПечати

Македонски наслов

Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања (идентичен со EN 1060-1:1995+A2:2009)

Англиски наслов

Non-invasive sphygmomanometers - Part 1: General requirements

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Part of this European Standard specifies general requirements for non-invasive sphygmomanometers and their accessories which, by means of an inflatable cuff, are used for the non-invasive measurement of arterial blood pressure. It specifies performance, efficiency, mechanical and electrical safety requirements for these devices and gives test methods. NOTE This standard recommends that Luer lock connectors should not be used with these devices.

Технички комитети


ICSДирективаНационална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2007-05-30 
0 с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања
English
Повлечен 
2007-05-30 
3 с.
416 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 1: Општи барања
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 2: Дополнителни барања за механички сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-2:1995)
English
Повлечен 
2011-04-30 
22 с.
999 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 2: Дополнителни барања за механички сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-2:1995+A1:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
с.
0 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок
English
Повлечен 
2007-05-30 
6 с.
492 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок
English
Повлечен 
2011-04-30 
25 с.
1096 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 3: Дополнителни барања за електромеханички системи за мерење крвен притисок (идентичен со EN 1060-3:1997+A2:2009)
English
Повлечен 
2007-05-30 
32 с.
1210 MKD 
PDF
Неинвазивни сфигмоманометри - Дел 4: Процедури за тестирање за да се определи целокупната точност на автоматските неинвазивни сфигмоманометри (идентичен со EN 1060-4:2004)