Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 13804:2010

Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 14
Публикувано: 2010-02-28
Повлечен: 2013-11-30
Национален регистар: 2/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 13804:2002
CEN/TC 275
Цена: 756 MKDПечати

Македонски наслов

Прехранбени производи - Определување на елементи во трагови – Критериуми за изведба, општи согледувања и подготовка на примероци (идентичен со EN 13804:2002)

Англиски наслов

Foodstuffs - Determination of trace elements - Performance criteria, general considerations and sample preparation

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies performance criteria for the selection of methods of analysis of trace elements in foodstuffs. It provides general considerations about the special requirements on sample preparation, apparatus, equipment and reagents for trace elements analysis. In selecting a method of analysis for a specific food matrix, the analyst should give preference to any method which has been developed by the appropriate vertical Technical Committee rather than using a method which has been developed by the horizontal Technical Committee CEN/TC 275/WG 10. However it is the responsibility of the ana-lyst to determine whether an applicable vertical standard has been published.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2013-04-30 
15 с.
794 MKD 
PDF
Прехранбени производи - Определување елементи и нивните хемиски структури – Општи согледувања и специфични барања