Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 13805:2010

Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 9
Публикувано: 2010-02-28
Повлечен: 2015-02-28
Национален регистар: 2/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 13805:2002
CEN/TC 275
Цена: 605 MKDПечати

Македонски наслов

Прехранбени производи - Определување на елементи во трагови – Разложување под притисок

Англиски наслов

Foodstuffs - Determination of trace elements - Pressure digestion

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies a method for the digestion of foodstuffs under pressure intended for use in the determination of trace elements. This method has been collaboratively tested in combination with atomic absorption (flame, furnace, hydride, cold-vapour) techniques, ICP-MS. ICP-OES and voltametry can be used in combination with the measurement standards, which make reference to this one.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2015-02-28 
12 с.
681 MKD 
PDF
Прехранбени производи - Определување на елементи во трагови – Разложување под притисок