Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 3961:2012

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 3961:2012
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 8
Публикувано: 2012-06-30
Повлечен: 2013-11-30
Национален регистар: 6/2012
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 3961:2011
CEN/TC 307

ISO 3961:2009
ISO/TC 34/SC 11
Цена: 567 MKDПечати

Македонски наслов

Масти и масла од животинско и растително потекло – Определување јоден број (ISO 3961:2009)

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Determination of iodine value (ISO 3961:2009)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 3961:2009 specifies a reference method for the determination of the iodine value (IV) of animal and vegetable fats and oils, hereinafter referred to as fats. Annex A describes a method for the calculation of the IV from fatty acid compositional data. This method is not applicable to fish oils.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2013-11-30 
10 с.
605 MKD 
PDF
Масти и масла од животинско и растително потекло – Определување јоден број
English
Публикуван 
2019-01-30 
12 с.
681 MKD 
PDF
Масти и масла од животинско и растително потекло – Определување јоден број