Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 662:2017

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 662:2017
Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни:
Публикувано: 2017-03-30
Национален регистар: 3/2017
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 662:2016
CEN/TC 307
Овој документ е идентичен со:
ISO 662:2016
ISO/TC 34/SC 11
Цена: 0 MKD

Почитувани овој документ во моментот не може да се набави преку интернет. Ве молиме обратете се во Инфо центарот на ИСРСМ.

Печати

Македонски наслов

Животински и растителни масти и масла - Определување на влага и содржина на испарливи материи (ISO 662:2016)

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Determination of moisture and volatile matter content (ISO 662:2016)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 662:2016 specifies two methods for the determination, by drying, of the moisture and volatile matter content of animal or vegetable fats and oils: - method A, using a sand bath or hotplate; - method B, using a drying oven. Method A is applicable to all fats and oils. Method B is applicable only to non-drying fats and oils with an acid value less than 4. Under no circumstances are lauric oils be analysed by this method. Milk and milk products (or fat obtained from milk and milk products) are excluded from the Scope of this International Standard.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Повлечен 
2010-12-30 
7 с.
567 MKD 
PDF
Животински и растителни масти и масла - Определување на влага и содржина на испарливи материи (ISO 662:1998)