Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 16924:2018

Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни: 30
Публикувано: 2018-04-30
Национален регистар: 4/2018
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 16924:2017
CEN/TC 275
Цена: 1210 MKD



Печати

Македонски наслов

Прехранбени производи- Определување на зеараленон во растителни масла за јадење со LC-FLD или LC-MS/MS

Англиски наслов

Foodstuffs - Determination of zearalenone in edible vegetable oils by LC-FLD or LC-MS/MS

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard describes a procedure for the determination of the zearalenone content in edible vegetable oils specifically maize germ oil by either of the following techniques: High performance liquid chromatography with fluorescence detection (LC-FLD) or high performance liquid chromatography with tandem mass spectrometry (LC-MS/MS) after basic extraction of the diluted oil. The method has been validated for zearalenone in naturally contaminated maize germ oil at levels of 61,2 µg/kg to 515 µg/kg [5]. Laboratory experiences [6] have shown that this method is also applicable to other vegetable oils such as wheat germ oil (n = 4), sunflower oil (n = 5), pumpkin seed oil (n = 1), soybean oil (n = 5), hemp seed oil (n = 5), rape seed oil (n = 11), and mixed oils including maize germ oil (n = 3). However occasionally, samples can result in interferences in the FLD-chromatograms. In this case, the detection with MS/MS is recommended.

Технички комитети


ICS



Директива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.