Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN 13191-1:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN 13191-1:2010
Статус: Публикуван
Јазик: English
Страни: 8
Публикувано: 2010-12-30
Национален регистар: 12/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN 13191-1:2000
CEN/TC 275
Цена: 567 MKD



Печати

Македонски наслов

Храна која не содржи масти - Определување на остатоци од бромид - Дел 1: Определување на вкупен бромид како неоргански бромид (идентичен со EN 13191-1:2000)

Англиски наслов

Non-fatty food - Determination of bromide residues - Part 1: Determination of total bromide as inorganic bromide

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies a gas chromatographic (GC) method for the determination of bromide residues (including some organic bromine present) as inorganic bromide in non-fatty foods. Generally, the maximum residue levels are expressed in terms of bromide ion from all sources but not including covalently bound bromine. The method is applicable to beets, carrots, chicory, endives, cereal grains, lettuce, potatoes, spinach, strawberries and tomato. It has been validated in an interlaboratory test on lettuce (1).

Технички комитети


ICS



Директива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2010-12-30 
11 с.
681 MKD 
PDF
Храна која не содржи масти - Определување на остатоци од бромид - Дел 2: Определување на неоргански бромид (идентичен со EN 13191-2:2000 )