Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 3657:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 3657:2010
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 6
Публикувано: 2010-12-30
Повлечен: 2013-11-30
Национален регистар: 12/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 3657:2003
CEN/TC 307

ISO 3657:2002
ISO/TC 34/SC 11
Цена: 492 MKDПечати

Македонски наслов

Животински и растителни масти и масла - Определување на сапунификационен број (ISO 3657:2002)

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Determination of saponification value (ISO 3657:2002)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This International Standard specifies a method for the determination of the saponification value of animal and vegetable fats and oils. The saponification value is a measure of the free and esterified acids present in fats and fatty acids. The method is applicable to refined and crude vegetable and animal fats. If mineral acids are present, the results given by this method are not interpretable unless the mineral acids are determined separately.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност

Не е додадена информација.

 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2013-11-30 
10 с.
605 MKD 
PDF
Животински и растителни масти и масла - Определување сапунификационен број