Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 3960:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 3960:2010
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 9
Публикувано: 2010-12-30
Повлечен: 2017-03-30
Национален регистар: 12/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 3960:2010
CEN/TC 307

ISO 3960:2007
ISO/TC 34/SC 11
Цена: 605 MKD



Печати

Македонски наслов

Животински и растителни масти и масла - Определување на пероксиден број - Јодометриско (визуелно) определување на крајна точка (ISO 3960:2007, корегирана верзија 2009-05-15)

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Determination of peroxide value - Iodometric (visual) endpoint determination (ISO 3960:2007, corrected version 2009-05-15)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 3960:2007 specifies a method for the iodometric determination of the peroxide value of animal and vegetable fats and oils with a visual endpoint detection. The peroxide value is a measure of the amount of oxygen chemically bound to an oil or fat as peroxides, particularly hydroperoxides. The method is applicable to all animal and vegetable fats and oils, fatty acids and their mixtures with peroxide values from 0 meq to 30 meq (milliequivalents) of active oxygen per kilogram. It is also applicable to margarines and fat spreads with varying water content. The method is not suitable for milk fats and is not applicable to lecithins.

Технички комитети


ICS



Директива

Не е додадена информација.

Национална активност



 Број на стандард
Јазик
Статус
Публикувано
Страни
Цена
 
Купи
English
Публикуван 
2017-05-30 
10 с.
605 MKD 
PDF
Масти и масла од животинско и растително потекло - Определување на пероксиден број - Јодометриско (визуелно) определување на крајна точка