Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 

МКС EN ISO 5508:2010

Насловна » Стандардизација » МКС EN ISO 5508:2010
Статус: Повлечен
Јазик: English
Страни: 7
Публикувано: 2010-12-30
Повлечен: 2015-10-30
Национален регистар: 12/2010
Издание:
Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со:
EN ISO 5508:1995
CEN/TC 307

ISO 5508:1990
ISO/TC 34/SC 11
Цена: 567 MKDПечати

Македонски наслов

Животински и растителни масти и масла - Анализа со гасна хроматографија на метил естри на масни киселини (ISO 5508:1990)

Англиски наслов

Animal and vegetable fats and oils - Analysis by gas chromatography of methyl esters of fatty acids (ISO 5508:1990)

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

Gives general guidance for the application of gas-liquid chromatography to determine the qualitative and quantitative composition of a micxture of fatty acid methyl esters obtained according to ISO 5509. The method is not applicable to polymerized fatty acids. The apparatur to be used are packed columns and flame-ionization detectors.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.

Национална активност