Институт за стандардизација
на Република Северна Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-07-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 60309-5:2017 CLC/TC 23H
Овој документ е идентичен со: IEC 60309-5:2017 TC 23/SC 23H

Македонски наслов

Вклучници, приклучници и споен прибор за индустриска намена - Дел 5: Димензионална компатибилност и барања за заемно прилагодување за вклучници, приклучници, бротски приклучоци и бротски излези за приклучување кон нисконапонски копнен систем (LVSC)

Англиски наслов

Plugs, socket-outlets and couplers for industrial purposes - Part 5: Dimensional compatibility and interchangeability requirements for plugs, socket-outlets, ship connectors and ship inlets for low-voltage shore connection systems (LVSC)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 60309-5:2017 applies to a single type of plug, socket-outlet, ship connector and ship inlet, hereinafter referred to as accessories, intended to connect ships to dedicated shore supply systems described in IEC/IEEE 80005-3. This part of IEC 60309 applies to three-phase accessories with an earth contact and with four pilot contacts. This publication is to be read in conjunction with IEC 60309-1:2012.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.