Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-30
Краj на гласање: 2018-06-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 50134-2:2017 CLC/TC 79

Македонски наслов

Алармни системи - Општествени алармни системи - Дел 2: Направи за окинување (идентичен со EN 50134-2:1999)

Англиски наслов

Alarm systems - Social alarm systems - Part 2: Trigger devices

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies the requirements for manually and automatically activated trigger devices transmitting a triggering signal. This European Standard specifies the requirements and tests for trigger devices forming part of a social alarm system. This European Standard applies to all trigger devices that transmit a triggering signal to a local unit or controller using wired or wire-free interconnections methods.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.