Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-28
Краj на гласање: 2018-04-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: ISO 29061-3:2017 ISO/TC 22/SC 36

Македонски наслов

Друмски возила – Методи и критериуми за оценување на искористливоста на системите за задржување деца и нивно поврзување со прицврстувачките (ременски) системи на возилото – Дел 3: Поставување на систем за задржување на дете со користење на појаси за седишта.

Англиски наслов

Road vehicles -- Methods and criteria for usability evaluation of child restraint systems and their interface with vehicle anchorage systems – Part 3: Installation of child restraint systems using vehicle seat belts

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

Не е додадена информација.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.