Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-03-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13757-2:2018 CEN/TC 294

Македонски наслов

Комуникациски систем за мерачи - Дел 2: Жичена M-Bus комуникација

Англиски наслов

Communication systems for meters - Part 2: Wired M-Bus communication

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This draft European standard is applicable to the physical and link layer parameters of baseband communication over twisted pair (M Bus) for meter communication systems. It is especially applicable to thermal energy meters, heat cost allocators, water meters and gas meters. NOTE It is usable also for other meters (like electricity meters) and for sensors and actuators. For generic descriptions concerning communication systems for meters and remote reading of meters see EN 13757-1.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.