Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-04-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 62386-333:2016 CLC/TC 34

Македонски наслов

Дигитално адресиран интерфејс за осветление - Дел 333: Посебни барања за контролните уреди - Рачна конфигурација ( тип на функција 33)

Англиски наслов

Digital addressable lighting interface - Part 333: Particular requirements for control devices - Manual Configuration (feature type 33)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 62386-333:2018(E) specifies a bus system for control by digital signals of electronic lighting equipment which is in line with the requirements of IEC 61347 (all parts).

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.