Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 14134 CEN/TC 156

Македонски наслов

Вентилација на објекти - Тестирање на карактеристики и контрола на системи за вентилација на индивидуални станбени куќи

Англиски наслов

Ventilation for buildings - Performance testing and installation checks of residential ventilation systems

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies checks and test methods in order to verify the fitness for purpose of installed ventilation systems in dwellings. It can be applied to commissioning of new systems and performance testing of existing systems. The standard enables the choice between simple test methods, when sufficient, and extensive measurements, when necessary. The standard applies to mechanical and non-mechanical (natural) ventilation systems comprising any of the following: - passive stack ventilation ducts, - air terminal devices (supply, exhaust), etc.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.