Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-07-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: CEN/TR 419040:2018 CEN/TC 224

Македонски наслов

Рационализирана структура за стандардизација на електронски потпис - Упатства за граѓани

Англиски наслов

Rationalized structure for electronic signature standardization - Guidelines for citizens

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Technical Report aims to help citizens to understand the relevance of using electronic signature within their day-to-day lives. It also explains the legal and the technical backgrounds of electronic signatures. This document gives guidance on the use of electronic signatures and addresses typical practical questions the citizen may have on how to proceed to electronically sign, where to find the suitable applications and material.

Технички комитети


ICSДиректива