Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-07-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 13209-1 CEN/TC 252

Македонски наслов

Артикли за детска употреба и нега - Носилки за бебиња - Безбедносни барања и методи за испитување - Дел 1: Носилки со рамка за на грб (идентичен со EN 13209-1:2004)

Англиски наслов

Child care and care articles - Baby carriers - Safety requirements and test methods - Part 1: Framed back carrier

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies the safety requirements and test methods for child back carriers with framed support to carry the child in an essentially seated position. Framed back carriers are intended for children from 6 months of age up to a maximum weight of 22kg and are designed to be attached to a carer’s torso allowing a hands-free operation e.g.: standing, walking. If the framed back carrier has other functions not covered in this European Standard, reference should be made to the relevant European Standard.

Технички комитети


ICSДиректива