Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-07-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13480-2:2017/FprA2 CEN/TC 267

Македонски наслов


Англиски наслов

Metallic industrial piping - Part 2: Materials

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This part of EN 13480 covers the requirements for materials (including clad materials) for industrial piping and supports covered by EN 13480-1 constructed of metallic materials and is currently limited to steels with sufficient ductility below the creep range. It specifies the assessment of compliance for these materials. It also provides rules for the establishment of technical delivery conditions for materials for industrial piping.

Технички комитети


ICSДиректива