Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-07-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13634:2017 CEN/TC 161

Македонски наслов

Заштитни обувки за професионални возачи на мотоцикли - Барања и методи за тестирањ

Англиски наслов

Protective footwear for motorcycle riders - Requirements and test methods

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard applies to protective footwear for motorcycle riders for use while riding motorcycles for on or off road activities. It specifies the requirements for protection, ergonomic characteristics, innocuousness, mechanical properties, marking and information for users. It also specifies the appropriate test methods.

Технички комитети


ICSДиректива