Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-07-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 13144 CEN/TC 262

Македонски наслов

Метални и други неоргански превлеки - Метод за квантитативно мерење на атхезијата со тест на истегнување (идентичен со EN 13144:2003)

Англиски наслов

Metallic and other inorganic coatings - Method for quantitative measurement of adhesion by tensile test

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies a quantitative method for the measurement of adhesion of metallic and related inorganic coatings applied to metallic surfaces. Typical coatings for which this European Standard applies are copper, nickel, nickel plus chromium, silver, tin, tin-nickel alloys, zinc, gold. This European Standard does not apply to certain hot dip and spray coatings.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.