Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-10-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 13795-1 CEN/TC 205

Македонски наслов

Операциски драперии, хируршки наметки и чисти заштитни одела, што се користат какомедицински помагала, за пациенти, клинички персонал и опрема – Општи барања за производителите, обработувачите и производите, методи на испитување, барања за перформансите и нивоа на изведба

Англиски наслов

Surgical clothing and drapes - Requirements and test methods - Part 1: Surgical drapes and gowns

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies information to be supplied to users and third party verifiers in addition to the usual labelling of medical devices (see EN 1041 and EN ISO 15223-1), concerning manufacturing and processing requirements. This European Standard gives information on the characteristics of single-use and reusable surgical gowns and surgical drapes used as medical devices for patients, clinical staff and equipment, intended to prevent the transmission of infective agents between clinical staff and patients during surgical and other invasive procedures. This European Standard specifies test methods for evaluating the identified characteristics of surgical drapes and gowns and sets performance requirements for these products. EN 13795-1 does not cover requirements for resistance to penetration by laser radiation of products. Suitable test methods for resistance to penetration by laser radiation, together with an appropriate classification system, are given in EN ISO 11810. EN 13795-1 does not cover requirements for incise drapes or films. EN 13795-1 does not cover requirements for antimicrobial treatments for surgical gowns and drapes. Antimicrobial treatment may cause environmental risks such as resistance and pollution. However, antimicrobial treated surgical gowns and drapes fall under the scope of this standard with respect to their use as surgical gowns and drapes.

Технички комитети


ICSДиректива