Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-10-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 10139-1:2018 CEN/TC 55
Овој документ е идентичен со: ISO 10139-1:2018 ISO/TC 106/SC 2

Македонски наслов

Стоматологија - Меки покривачки материјали за отстранувачките забни протези - Дел 1: Материјали за краткотрајна употреба (ISO 10139-1:2005)

Англиски наслов

Dentistry - Soft lining materials for removable dentures - Part 1: Materials for short-term use (ISO 10139-1:2018)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

ISO 10139-1:2018 specifies requirements for the physical properties, test methods, packaging, marking and manufacturer''s instructions for soft denture lining materials suitable for short-term use, including functional impression taking using existing removable prosthesis.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.