Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-10-07
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN ISO 22568-3 CEN/TC 161
Овој документ е идентичен со: ISO/DIS 22568-3 ISO/TC 94/SC 3

Македонски наслов

Штитници за нозе и стапала - Сигурносни барања и методи за тестирање навлаки за ножни прсти и вметоци отпорни на навлегување метали (идентичен со EN 12568:2010)

Англиски наслов

Foot and leg protectors - Requirements and test methods for footwear components assessment - Part 3: Metallic anti-perforation insert (ISO/DIS 22568-3:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Standard specifies requirements and test methods for the metallic inserts with resistance against mechanical perforation, intended to function as components of PPE footwear (e.g. as described by EN ISO 20345, EN ISO 20346 and EN ISO 20347).

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.