Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-08-22
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 16602-30 CEN/CLC/JTC 5
Овој документ е идентичен со: EN 16602-30:2018 CEN/CLC/JTC 5

Македонски наслов

Обезбедување космички производ - Зависност

Англиски наслов

Space product assurance - Dependability

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This Standard defines the dependability assurance programme and the dependability requirements for space systems. Dependability assurance is a continuous and iterative process throughout the project life cycle. The ECSS dependability policy for space projects is applied by implementing a dependability assurance programme, which comprises: • identification of all technical risks with respect to functional needs which can lead to non-compliance with dependability requirements, • application of analysis and design methods to ensure that dependability targets are met, • optimization of the overall cost and schedule by making sure that:  design rules, dependability analyses and risk reducing actions are tailored with respect to an appropriate severity categorisation,  risks reducing actions are implemented continuously since the early phase of a project and especially during the design phase. • inputs to serial production activities. The dependability requirements for functions implemented in software, and the interaction between hardware and software, are identified in this Standard. NOTE 1 The requirements for the product assurance of software are defined in ECSS-Q-ST-80. NOTE 2 The dependability assurance programme supports the project risk management process as described in ECSS-M-ST-80 This Standard applies to all European space projects. The provisions of this document apply to all project phases. This standard may be tailored for the specific characteristic and constrains of a space project in conformance with ECSS-S-ST-00.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.