Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-11-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN ISO 11139 CEN/TC 102
Овој документ е идентичен со: ISO/PRF 11139 ISO/TC 198

Македонски наслов


Англиски наслов

Sterilization of health care products - Vocabulary - Terms used in sterilization and related equipment and process standards (ISO/DIS 11139:2017)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This International Standard defines terms in the field of sterilization of healthcare products used in the standards developed by ISO/TC 198 "Sterilization of healthcare products", CEN/TC 204 "Sterilization of medical devices", and CEN/TC 102 "Sterilizers and associated equipment for processing of medical devices".

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.