Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-11-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 868-10 CEN/TC 102

Македонски наслов

Пакувања за финално стерилизирани медицински помагала - Дел 10: Неткаени материјали од полиолефини обложени со адхезив - Барања и методи за испитување (идентичен со EN 868-10:2009)

Англиски наслов

Packaging for terminally sterilized medical devices - Part 10: Adhesive coated nonwoven materials of polyolefines - Requirements and test methods

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies test methods and values for sealable adhesive coated nonwoven materials of polyolefines, manufactured from nonwovens complying with FprEN 868 9 used for sterile barrier systems and/or packaging systems that are intended to maintain sterility of terminally sterilized medical devices to the point of use. Other than the general requirements as specified in EN ISO 11607 1 and EN ISO 11607 2 this part of EN 868 specifies materials, test methods and values that are specific to the products covered by this European Standard. The materials specified in this part of EN 868 are intended for single use only.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.