Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.20 - јавна расправа по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-10-30
Краj на гласање: 2017-02-01

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 60898-1:2018 CLC/TC 23E
Овој документ е идентичен со: IEC 60898-1:2015 TC 23/SC 23E

Македонски наслов

Електричен прибор - Прекинувачи за прекуструјна заштита на инсталации во домаќинства и за слични инсталации - Дел 1: Прекинувачи на наизменична струја

Англиски наслов

Electrical accessories - Circuit-breakers for overcurrent protection for household and similar installations - Part 1: Circuit-breakers for a.c. operation

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

IEC 60898-1:2015(E) applies to a.c. air-break circuit-breakers for operation at 50 Hz, 60 Hz or 50/60 Hz, having a rated voltage not exceeding 440 V (between phases), a rated current not exceeding 125 A and a rated short-circuit capacity not exceeding 25 000 A. This second edition cancels and replaces the first edition published in 2002, Amendment 1:2002 and Amendment 2:2003. This edition constitutes a technical revision. This edition includes the following significant technical changes with respect to the previous edition: a) Revision of 9.5 Terminals b) Revision of the test of glow wire c) Simplification of the figures for short circuit tests. The contents of the corrigendum of November 2015 have been included in this copy.

Технички комитети


ICSДиректива