Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2017-12-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN ISO 11173:2017 CEN/TC 155
Овој документ е идентичен со: ISO 11173:1994 ISO/TC 138/SC 5

Македонски наслов

Пластични цевководни и канали системи - Термопластични цевки - Определување на отпорност на надворешни удари со методот на скали (идентичен со EN 1411:1996)

Англиски наслов

Thermoplastics pipes - Determination of resistance to external blows - Staircase method (ISO 11173:1994)

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

Specifies a method for determining the resistance to external blows of thermoplastic pipes of circular cross-section (staircase method). Applicable to isolated batches of pipe to be tested at 0 °C.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.