Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 12953-5 CEN/TC 269

Македонски наслов

Котли со пламена цевка - Дел 5: Инспекција при конструкција, документирање и означување на делови од котли под притисок

Англиски наслов

Shell boilers - Part 5: Inspection during construction, documentation and marking of pressure parts of the boiler

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies requirements for the inspection during and after construction, documentation and marking of shell boilers as defined in EN 12953-1. NOTE For other components, such as water tube walls, reference will be made to the EN 12952 series.

Технички комитети


ICSДиректива