Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 12767 CEN/TC 226

Македонски наслов

Пасивна безбедност на потпорни конструкции за патна опрема - Барања, класификација и тест методи (идентичен со EN 12767:2007)

Англиски наслов

Passive safety of support structures for road equipment - Requirements and test methods

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies performance test procedures to determine the passive safety properties of support structures such as lighting columns, sign posts, structural elements, foundations, detachable products and any other components used to support a particular item of equipment on the roadside. This document provides a common basis for the vehicle impact testing of items of road equipment support structures. This document does not apply to road restraint systems.

Технички комитети


ICSДиректива