Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: prEN 12898 CEN/TC 129

Македонски наслов

Градежно стакло - Одредување на емисивност (идентичен со EN 12898:2001)

Англиски наслов

Glass in building - Determination of the emissivity

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This draft European Standard specifies a procedure for determining the emissivity at room temperature of the surfaces of glass, coated glass and other glazing components not transparent in the far infrared. The emissivity is necessary for taking into account heat transfer by radiation from surfaces at the standard temperature of 283 K in the determination of the U value and of the total solar transmittance of glazing according to B.1 to B.5.

Технички комитети


ICSДиректива