Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-03-31
Краj на гласање:

Македонски наслов

Безбедносни правила за конструкција и монтажа на лифтови – Испитување и тестирање - Дел 50: Правила за проектирање, пресметки, испитувања и тестирања на лифтовски компоненти

Англиски наслов

Safety rules for the construction and installation of lifts - Examinations and tests - Part 50: Design rules, calculations, examinations and tests of lift components

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This standard specifies the design rules, calculations, examinations and tests of lift components which are referred to by other standards used for the design of passenger lifts, goods passenger lifts, goods only lifts, and other similar types of lifting appliances.

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.