Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-01-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 13480-1:2017/FprA1 CEN/TC 267

Македонски наслов

Метални индустриски цевководи - Дел 1: Општо

Англиски наслов

Metallic industrial piping - Part 1: General

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European Standard specifies the requirements for industrial piping systems and supports, including safety systems, made of metallic materials with a view to ensure safe operation. This European Standard is applicable to metallic piping above ground, ducted or buried, irrespective of pressure. Introduction of a new Clause 7 "Accessories"

Технички комитети


ICSДиректива