Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-01-16
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: EN 16475-3:2016/prA1 CEN/TC 166

Македонски наслов

Оџаци - Алатки - Дел 3: Рењгулација за суша, отварање на уреди во застој и комбинирано секундарно воздушни помагала - Барања и методи за испитување

Англиски наслов

Chimneys - Accessories - Part 3: Draught regulators, standstill opening devices and combined secondary air devices - Requirements and test methods

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This European standard specifies the requirements and test methods for draught regulators and standstill opening devices that are used as components, carrying flue gases, in order to limit the draught in chimneys and provide secondary air to the chimney. Draught regulators and standstill opening devices for positive pressure chimneys are not covered by this standard. It also specifies the requirements for marking, manufacturers’ instruction, product information and evaluation of conformity.

Технички комитети


ICSДиректива