Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-04-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: CLC/FprTR 50658 CLC/TC 213

Македонски наслов

Системи за управување и полагање кабли (CMS) кои обезбедуваат поддршка за кабли со вградена противпожарна отпорност

Англиски наслов

Cable management systems (CMS) providing support for cables with intrinsic fire resistance

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

The Technical Report specifies test methods for cable management systems in order to determine their capabilities to maintain the function of electrical power cables and signal/control cables for a specified time period when subjected to fire under defined conditions.

Технички комитети


ICS

Не е додадена информација.

Директива

Не е додадена информација.