Институт за стандардизација
на Република Македонија
Пребарај во каталогот
Buy ISO Standards

 
Фаза: 40.60 - собрани коментари по Н МКС
Почеток на гласање: 2018-02-02
Краj на гласање:

Поврзани меѓународни стандарди
Овој документ е идентичен со: FprEN 12817 CEN/TC 286

Македонски наслов

ТНГ опрема и додатоци - Инспекција и реквалификација на ТНГ резервоари до и еднакво на 13 m³

Англиски наслов

LPG Equipment and accessories - Inspection and requalification of LPG pressure vessels up to and including 13 m³

Гласајте и внесете коментар за овој проект

Доколку сакате да гласате и поднесете коментари за дадениот проект потребно е да се регистрирате на следниот линк: Мој профил

Подрачје на примена

Не е додадена информација.

Scope

This document specifies requirements for: a) routine inspection, periodic inspection and requalification of fixed LPG pressure vessels of sizes from 150 l up to and including 13 m3, and associated fittings; b) marking pressure vessels and/or keeping records, as appropriate, as a result of routine inspection, periodic inspection and requalification. This document excludes refrigerated storage.

Технички комитети


ICSДиректива

Не е додадена информација.